Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. května 2024 v 16:47
Čas čtení 0:55

Toto jsou nejčastěji bouraná auta v Česku. Domácí značka překvapila, není ani v top třech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Český systém momentálně spíše nezvládá eliminovat maskování bouraček a šance, že si koupíme v minulosti nabourané auto, je tak u nás poměrně vysoká.

Společnost carVertical tak pomocí dat z nehod vyhodnotila, na které značky aut je při koupi potřeba dát si pozor. Koupě nabouraného auta totiž může znamenat větší náchylnost k drahým poruchám. Autonehod na našem území policie řeší v průměru 260 denně, upozornil server Garáž.cz. Výsledky jsou zpracovány z dat za období od října 2022 do října 2023.

28. května 2024 v 8:36 Čas čtení 0:16 V Praze 8 došlo ke srážce tramvaje s autem. Provoz je omezen V Praze 8 došlo ke srážce tramvaje s autem. Provoz je omezen

První místo většinu z nás nepřekvapí, nejvíce nehodové u nás jsou vozy značky BMW. Poškozeno bylo dokonce 66 procent vozů v Česku. Vede ale i v rámci žebříčků jiných zemí. Modely BMW si údajně častěji pořizují mladší a méně zkušení řidiči, podle společnosti carVertical také jejich řidiči více riskují.

Překvapením je však obsazení druhého místa. Přes 63 procent získala firma Hyundai. Na třetím místě s 58 procenty skončila Audi. Nad 50procentní hranici se poté přehouply i vozy Mercedes-Benz a Škoda Auto. Ta pátou pozicí překvapila. 

Naopak na konci žebříčku poté figurovaly modely Seat (45,3 procenta), Mazda (43,5 procenta), Renault (42,8 procenta), Opel (41 procent) a poslední skončil Fiat se 36,4 procenta. 

Značka BMW také kralovala dalšímu žebříčku, tentokrát v počtu poškození. V průměru se dostala lehce nad dva záznamy na poškozené auto za sledované období. Druhé místo obsadilo Audi, které se dostalo na dvě poškození. Více nehod na jeden automobil poté zaznamenaly i Mercedes-Benz, Hyundai nebo Volvo.

Naopak lépe skončily Renault, Fiat, Opel, Peugeot a Ford. Všechny registrovaly v průměru okolo jednoho a půl záznamu na vůz.

Domů
Sdílet
Diskuse