Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Toto je deset nejvlivnějších žen Česka

6. Michaela Chaloupková

Firma/instituce: ČEZ

Pozice: ředitelka divize Správa a členka představenstva

„V ČEZ působí přes dvacet let, letos Chaloupková nastoupila do dalšího funkčního období. Převzala i řízení oblasti ESG a nefinančního reportingu. To ji spolu s řízením projektů v ochraně životního prostředí, se zvyšováním počtu žen v managementu a zaváděním AI do firmy aktuálně zaměstnává nejvíce.“ (Forbes)

7. Markéta Pekarová Adamová

Firma/instituce: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Pozice: předsedkyně

„Nejvýše postavená žena – ústavní činitelka v Česku – má za sebou kritizovanou výměnu na pozici ministra pro vědu, mluví se rovněž o její stále hlasitější vnitrostranické opozici uvnitř TOP 09. Nadále je vlivným hlasem hájícím práva žen v politice i mimo ni.“ (Forbes)

Markéta Pekarová Adamová
Zdroj: TASR/AP

8. Katarína Kohlmayer

Firma/instituce: KKCG
Pozice: finanční ředitelka a členka představenstva

„Tíži toho, že na ní leží řízení veškerých finančních toků skupiny KKCG druhého nejbohatšího Čecha Karla Komárka, nese Katarína Kohlmayer s elegancí a úsměvem. Pokud je finanční ředitelka požádána o vysvětlení svých kroků, mluví o překot, klíčové však je, že tyto kroky jsou správné.“ (Forbes)

9. Petra Kutnarová

Firma/instituce: DEK

Pozice: spolumajitelka

„Uplynulý rok nakonec nebyl ve stavebnictví tak zlý, jak se mnozí obávali. Pro lídra českého trhu se stavebninami DEK, který Petra Kutnarová spoluvlastní a vede se svým bývalým manželem Vítem, to znamenalo slušné výsledky.“ (Forbes)

10. Jana Černochová

Firma/instituce: Ministerstvo obrany ČR

Pozice: ministryně obrany

„Jediná žena v české vládě aktivně řeší důsledky ruského útoku na Ukrajinu a vojenskou pomoc ukrajinské straně. S tím je spojeno i navýšení rozpočtu jejího resortu, výdaje na obranu rostou radikálně: v roce 2022 byl rozpočet ministerstva obrany 90,8 miliardy, v roce 2023 resort reálně utratil 100,7 miliardy a letos má rozpočet resortu vyskočit až na 151,2 miliardy korun.“ (Forbes)

Jana Černochová
Zdroj: ODS/Úřad vlády ČR

Kompletní žebříček najdeš tady.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse