Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Eva Thonhauserová
20. července 2024 v 10:00
Čas čtení 0:36

Několik oblastí Neapole zasáhlo zemětřesení. Odborníci varují, že přijdou další

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Několik oblastí Neapole zasáhlo zemětřesení. Odborníci varují, že přijdou další
Zdroj: Pexels/volně k užití

Nebyly hlášeny žádné škody.

  • Ve čtvrtek 18. července krátce po osmé hodině ranní zasáhlo mnoho oblastí Neapole zemětřesení, informuje deník Corriere Del Mezzogiorno.
  • Epicentrum zemětřesení se nacházelo poblíž města Pozzuoli. Lidé pocítili otřesy především v oblasti Campi Flegrei.
  • Zemětřesení mělo sílu 3,6 stupně a vyvolalo tzv. zemětřesný roj, protože o několik minut později začalo další, ale slabší zemětřesení.
  • Odborníci varují, že se situace bude pravděpodobně opakovat.
19. července 2024 v 10:10 Čas čtení 0:53 Bojíš se létání? Z Vídně se nově můžeš vydat nočním vlakem do Říma v Itálii Bojíš se létání? Z Vídně se nově můžeš vydat nočním vlakem do Říma v Itálii

Proč je to důležité: Italské pobřeží, ale i vnitrozemí, je oblíbeným turistickým cílem mnoha Čechů a Češek. Odborníci předpovídají, že další zemětřesení by mohlo ohrozit bezpečnost lidí a jejich cestovní plány.

Širší kontext: Zemětřesení nezpůsobilo žádné škody. Celá oblast Flegrei se již několik měsíců potýká s intenzivní seizmickou aktivitou, která údajně vyvolává mezi obyvateli napětí a někdy i paniku.

Podle odborníků údaje o deformaci zemské kůry naznačují další seismické epizody v krátkodobém horizontu. Mauro Di Vito, ředitel Vesuvské observatoře, tvrdí, že intenzita nadcházejících zemětřesení bude odpovídat zemětřesením zaznamenaným v posledních týdnech.

Domů
Sdílet
Diskuse