Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kristýna Dobiášová
5. března 2023 9:14
Čas čtení 0:44

Kylian Mbappé překonal rekord v PSG, za klub nastřílel 201 gólů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kylian Mbappé překonal rekord v PSG, za klub nastřílel 201 gólů
Zdroj: TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko

Francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé je nejlepším střelcem klubu Paris Saint-Germain. Během zápasu s Nantes v 92. minutě střelil rekordní 201. gól. Na prvním místě tak vystřídal hráče Edinsona Cavaniho. K překonání milníku mu stačilo 247 zápasů.

Kylian Mbappé vstřelil rekordní 201. gól fotbalového klubu Paris St. Germain. Zvládl to během utkání proti Nantes, ve kterém s týmem zvítězil s celkovým skóre 4:2. Rekordní střela skončila v bráně v 92. minutě zápasu. Mbappé tím na prvním místě v PSG žebříčku nahradil Edinsona Cavaniho. Jak uvádí ESPN, k jeho překonání mu stačilo 247 zápasů, předchozí Cavani jich potřeboval 301.

Na závěr klub uspořádal krátký ceremoniál, během kterého vystavil Mbappého portrét v Parc des Princes (pařížský fotbalový stadion Park princů). Hráč se vyjádřil, že je čest být nejlepším střelcem klubu. „Je privilegium být hráčem PSG, hrát v tomto historickém dresu za největší klub ve Francii,“ komentoval svůj další úspěch.

Ke gratulacím novému rekordmanovi se připojil i Lionel Messi prostřednictvím příspěvku na Instagramu.

Čtyřiadvacetiletý francouzský útočník má na svém kontě již dvě finále mistrovství světa. V roce 2022 obdržel Zlatou kopačku za nejlepšího střelce. Do PSG přestoupil v roce 2017 z Monaka, za světově rekordní částku pro tehdy ještě teenagera.

Domů
Sdílet
Diskuse