Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
8. dubna 2023 12:57
Čas čtení 0:44

Skandál v Tesle? Zaměstnanci mezi sebou údajně sdíleli intimní záznamy z kamer zákazníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Skandál v Tesle? Zaměstnanci mezi sebou údajně sdíleli intimní záznamy z kamer zákazníků
Zdroj: Tesla

Bývalí pracovníci Tesly tvrdí, že ve firmě docházelo ke sdílení intimních záběrů z kamer v autech zákazníků. Automobilka přitom garantuje ochranu soukromí.

Mnoho intimních materiálů z kamer aut značky Tesla bylo údajně zneužito. Vyplývá to z výpovědí bývalých zaměstnanců podniku. Podle nich si personál mezi sebou posílal citlivé záběry z aut zákazníků mezi lety 2019 až 2022. Informoval o tom deník The Guardian.

Auta značky Tesla mají v sobě zabudovanou kameru, která má řidiči asistovat při řízení. Záznamy z těchto kamer si mezi sebou měli zaměstnanci firmy přeposílat pro pobavení. 

8. dubna 2023 11:20 Čas čtení 0:41 FOTO: Útočník v Tel Avivu najel autem do lidí. Policie ho zastřelila FOTO: Útočník v Tel Avivu najel autem do lidí. Policie ho zastřelila

Podle výpovědí devíti bývalých zaměstnanců Tesly si mezi sebou pracovníci posílali intimní záběry z aut zákazníků a přidávali k nim vtipné popisky. Na jednom záznamu měl být například muž, který jde pro něco nahý do auta. Na jiném je vidět záznam ze srážky auta s dítětem, které se projíždí na kole v rezidenční čtvrti. 

Podle výpovědí si některé citlivé záběry mezi sebou posílali jen někteří zaměstnanci, jiná videa viděly desítky lidí. Jak upozorňuje server Arts Technica, Tesla na své stránce zákazníky ujišťuje, že jejich soukromí je pro ni „nesmírně důležité“ a kamery, které pomáhají s řízením, jsou navrženy tak, aby „chránily soukromí“. Automobilka ani její CEO Elon Musk se však k tvrzení bývalých pracovníků zatím veřejně nevyjádřili.  

Domů
Sdílet
Diskuse