Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
12. dubna 2023 v 17:08
Čas čtení 0:48

V Německu bude povoleno držet až 25 gramů marihuany, plánuje vláda. Umožní i pěstování až tří rostlin

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Německu bude povoleno držet až 25 gramů marihuany, plánuje vláda. Umožní i pěstování až tří rostlin
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Pozměněné plány na legalizaci marihuany jsou méně rozsáhlé než původní. Vypadla z nich možnost prodeje marihuany pro dospělé ve specializovaných obchodech.

Německá vláda představila plán na částečnou legalizaci marihuany. V rámci něj plánuje, že v budoucnu nebude trestné držení 25 gramů marihuany ani pěstování maximálně tří rostlin. Vláda chce kromě toho umožnit i pěstování a prodej marihuany ve speciálních sdruženích. Informuje o tom TASR.

Pozměněné plány na legalizaci marihuany jsou méně rozsáhlé než původní. Vypadla z nich možnost prodeje marihuany pro dospělé ve specializovaných obchodech. Tento krok se však posunul do druhé fáze legalizačního procesu, v níž se má otestovat v některých modelových regionech za účasti odborníků.

Rozhodnutí přišlo po jednáních vlády s Evropskou komisí. Ještě během dubna má být představen konkrétní návrh zákona o regulaci držení, pěstování a příslušných společenských sdruženích. Pokud návrh schválí vláda, posune se ke schválení do obou komor německého parlamentu.

23. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně

Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach a šéf resortu zemědělství Cem Özdemir zdůrazňují, že vláda chce těmito kroky zasáhnout vůči černému trhu a kriminalitě. Hovořili o kontrolovaném prodeji pro dospělé, který má být doprovázen preventivními opatřeními pro mládež.

Domů
Sdílet
Diskuse