Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
12. dubna 2023 17:08
Čas čtení 0:48

V Německu bude povoleno držet až 25 gramů marihuany, plánuje vláda. Umožní i pěstování až tří rostlin

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Německu bude povoleno držet až 25 gramů marihuany, plánuje vláda. Umožní i pěstování až tří rostlin
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Pozměněné plány na legalizaci marihuany jsou méně rozsáhlé než původní. Vypadla z nich možnost prodeje marihuany pro dospělé ve specializovaných obchodech.

Německá vláda představila plán na částečnou legalizaci marihuany. V rámci něj plánuje, že v budoucnu nebude trestné držení 25 gramů marihuany ani pěstování maximálně tří rostlin. Vláda chce kromě toho umožnit i pěstování a prodej marihuany ve speciálních sdruženích. Informuje o tom TASR.

Pozměněné plány na legalizaci marihuany jsou méně rozsáhlé než původní. Vypadla z nich možnost prodeje marihuany pro dospělé ve specializovaných obchodech. Tento krok se však posunul do druhé fáze legalizačního procesu, v níž se má otestovat v některých modelových regionech za účasti odborníků.

Rozhodnutí přišlo po jednáních vlády s Evropskou komisí. Ještě během dubna má být představen konkrétní návrh zákona o regulaci držení, pěstování a příslušných společenských sdruženích. Pokud návrh schválí vláda, posune se ke schválení do obou komor německého parlamentu.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach a šéf resortu zemědělství Cem Özdemir zdůrazňují, že vláda chce těmito kroky zasáhnout vůči černému trhu a kriminalitě. Hovořili o kontrolovaném prodeji pro dospělé, který má být doprovázen preventivními opatřeními pro mládež.

Domů
Sdílet
Diskuse