Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. května 2023 v 17:37
Čas čtení 1:29

Počasí na víkend: Teploty přesáhnou 20 stupňů, sluníčko ale asi nevykoukne

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Teploty přesáhnou 20 stupňů, sluníčko ale asi nevykoukne
Zdroj: Max Pixel/volně k užití

Máš na nadcházející dny nějaké venkovní plány? Pokud ano, bude se ti hodit nejnovější předpověď počasí.

V pátek náš čeká polojasno nebo skoro jasno, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve své nejnovější předpovědi. Odpoledne bude od západu přibývat oblačnost a večer se na západě místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky.

Nejnižší noční teploty klesnou v pátek na 7 až 3 °C a ojediněle se vyskytnou i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty ovšem vyšplhají na krásných jarních 18 až 22 °C, v tisíci metrech na horách pak kolem 13 °C. 

Sobota i neděle budou ve znamení jarních teplot

V sobotu bude oblačno až zataženo a ráno bude na většině území občas pršet. Během dne se bude od západu oblačnost protrhávat, přeháňky ale nejspíš zcela nevymizí. Ojediněle se mohou dokonce objevit i bouřky. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají v rozmezí od 11 do 7 °C, na severovýchodě až 5 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 16 až 20 °C, na severovýchodě kolem 13 °C. 

Nevíš, kam o víkendu vyrazit na výlet? V naší pravidelné sérii ti přinášíme tipy na skvělé výlety po České republice.

V neděli bude podle ČHMÚ převážně oblačno a ojediněle nás čekají přeháňky a minimálně zrána také mlhy. Později od jihozápadu bude oblačnost přibývat a zejména v jihozápadní polovině bude místy pršet a ojediněle i hřmít. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 17 až 21 °C, na severovýchodě kolem 15 °C.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Oblačno až zataženo, přechodně polojasno bude také v pondělí. Zejména ve východní polovině Česka musíš místy počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle také s bouřkami. Nejnižší noční teploty budou podle ČHMÚ 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak 13 až 17 °C, v Čechách při polojasnu až 20 °C. 

Také úterý bude ve znamení oblačna až zatažena s vidinou deště nebo přeháněk na většině území. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 15 až 19 °C, při trvalejších srážkách kolem 13 °C. 

Od středy do pátku očekávají meteorologové oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle také bouřky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí 11 až 7 °C, při polojasnu až 4 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 13 až 18 °C, při polojasnu až 20 °C.
Domů
Sdílet
Diskuse