Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. května 2023 v 9:17
Čas čtení 0:49

Počasí: Česko čeká deštivý týden. V těchto šesti krajích hrozí vzestup hladin řek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: Česko čeká deštivý týden. V těchto šesti krajích hrozí vzestup hladin řek
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití

Tento týden počítejme převážně s přeháňkami, o víkendu ale můžeme deštníky odložit.

Začátek nového týdne bude bohatý na déšť, očekávají se přeháňky a ojediněle i bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předběžně vyhlíží vydatné srážky i možnost následného vzedmutí hladin řek. „Může přijít s úhrny 15 až 35, ojediněle i kolem 50 milimetrů,“ píše se na webu ČHMÚ. Vydatné srážky předběžně platí do středy 17. května do 12 hodin. 

Výstrahu dosud meteorologové sice nevydali, nicméně na pozoru by se měli mít lidé z těchto šesti krajů: Jihočeského, Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského, Moravskoslezského a Kraje Vysočina.


Nejchladnějším dnem týdne bude středa, kdy bude maximálně 10 až 14 stupňů. Co se týče zbytku týdne, přeháňky by se už měly objevit spíše ojediněle. Od čtvrtka by mělo být oblačno až polojasno. Průměrná teplota se bude přes pracovní týden pohybovat kolem 15 stupňů. Poté se bude pozvolna oteplovat a v sobotu by už mohlo být v průměru 20 a v neděli 22 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse