Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. května 2023 13:28
Čas čtení 0:55

Varování před bouřkami: Výstraha platí pro těchto devět krajů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Varování před bouřkami: Výstraha platí pro těchto devět krajů
Zdroj: Unsplash/Tengyart/volně k užití

Výstraha je v platnosti na úterní odpoledne.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pondělí výstrahu před silnými bouřkami. Ty se v souvislosti s přechodem studené fronty budou tvořit v pásu od jižních až po východní Čechy, postupně i na Moravě a ve Slezsku. Výstraha je v platnosti na úterní odpoledne.

Srážky, nárazy větru a kroupy

Výstraha před silnými bouřkami platí v úterý od 12 do 20 hodin pro Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský kraj a také pro celou Vysočinu. Týká se také vybraných území dalších krajů. Ve Středočeském kraji jde o Čáslav, Kutnou Horu a Vlašim, V Královéhradeckém o Kostelec nad Orlicí a Rychnov nad Kněžnou. Bouřky by mohly hrozit i ve většině Jihočeského kraje (České Budějovice, Český Krumlov, Dačice, Jindřichův Hradec, Kaplice, Prachatice, Soběslav, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vodňany). 

22. května 2023 11:25 Čas čtení 1:07 Počasí na tento týden: Nezapomeň si deštník. Jak na tom budou teploty? Počasí na tento týden: Nezapomeň si deštník. Jak na tom budou teploty?

V těchto částech republiky hrozí v úterý ojedinělý výskyt silných bouřek s krátkodobými úhrny srážek kolem 30 milimetrů, nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a také s menšími kroupami.

Podle meteorologů hrozí ojedinělé rozvodnění malých toků, případně zatopení podchodů, podjezdů nebo sklepů. Nárazy mohou lámat větve stromů. Lidé by měli dbát na bezpečnost i s ohledem na riziko zásahu bleskem. 

Domů
Sdílet
Diskuse