Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
12. června 2023 11:19
Čas čtení 0:43

Ukrajinci osvobodili další obec v Doněcké oblasti. Rusové utrpěli značné ztráty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajinci osvobodili další obec v Doněcké oblasti. Rusové utrpěli značné ztráty
Zdroj: Hanna Maliar

Ukrajinská protiofenziva začíná nabírat na obrátkách.

Generální štáb ukrajinské armády v pondělí uvedl, že v Doněcké a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny probíhají těžké boje. Kyjev zároveň oznámil osvobození další obce.

Během uplynulého dne se bojovalo u měst Bachmut, Avdijivka a Marjinka v Doněcké oblasti, ale i u obce Bilohorivka v Luhanské oblasti, přiblížil ukrajinský generální štáb. Dodal, že Rusové utrpěli při Bachmutu značné ztráty. Informuje o tom TASR.

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová v pondělí na sociální síti napsala, že ukrajinské armádě se podařilo osvobodit obec Storoževe v Doněcké oblasti. Zároveň sdílela fotografii vojáků s vlajkou v této obci.

O víkendu osvobodili další obce

Kyjev v neděli oznámil, že ukrajinské armádě se podařilo osvobodit obce Blahodatne, Neskučně a Makarivka v Doněcké oblasti. Tyto zisky Ukrajina hlásila poté, co prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu potvrdil začátek očekávané protiofenzivy zaměřené na získání území okupovaných ruskými silami.

Rusko se k postupu ukrajinské armády bezprostředně nevyjádřilo. Agentura Reuters připomněla, že zprávy z bojiště nedokáže nezávisle ověřit.

Ruský prezident Vladimir Putin už v pátek tvrdil, že očekávaná ukrajinská protiofenziva proti ruským silám již začala, je však bezúspěšná.

Domů
Sdílet
Diskuse