Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
18. června 2023 10:07
Čas čtení 0:59

Předpověď počasí: V Česku bude tropických 31 °C, udeří i silné bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude tropických 31 °C, udeří i silné bouřky
Zdroj: Unsplash/Max LaRochelle/volně k užití

V novém týdnu dorazí letošní první tropické teploty, ty ale budou často doprovázené bouřkami. Podívej se na celou předpověď počasí.

V pondělí má být dle předpovědi ČHMÚ oblačno až polojasno, zpočátku místy jasno. Ojediněle, během dne od západu, se mohou vyskytovat přeháňky až bouřky. Teploty v noci klesnou na 14 až 10 °C, avšak přes den se vyšplhají na 25 až 29 °C. 

V úterý meteorologové stále očekávají většinou oblačno, místy by se měly objevit také přeháňky a silné bouřky. Nejnižší noční teploty očekávají mezi 17 až 13 °C, a nejvyšší denní teploty vystoupají dokonce na 27 až 31 °C.

17. června 2023 13:57 Čas čtení 0:41 Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo? Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo?
kúpaliskobratislavské kúpaliskáleto
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

V závěru příštího týdne se trochu ochladí

Ve středu budou na většině území přeháňky, místy i bouřky. Teploty v noci klesnou na 18 až 14 °C, zatímco přes den se můžeme těšit na 26 až 30 °C. Podobná předpověď je i na čtvrtek. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 19 až 15 °C a nejvyšší denní teploty kolem 25 až 29 °C.

Od pátku do neděle bude zpočátku oblačno až zataženo, lze očekávat déšť nebo přeháňky, místy i vydatnější srážky a ojediněle bouřky. Postupně od západu dojde k ubývání srážek a oblačnosti. V noci se budou teploty pohybovat od 14 do 18 °C, postupně 10 až 14 °C. Přes den lze očekávat teploty mezi 21 až 26 °C.

Jelikož tento týden nám rtutě teploměrů budou ukazovat až 31 °C, tak neseď doma a vyraz k vodě. V Refresheru ti poradíme, kde se ve tvém okolí nachází ta nejlepší koupaliště, která jsou nejen bezpečná, ale mnohdy i zadarmo. Více se dozvíš v samostatném článku

Domů
Sdílet
Diskuse