Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
26. června 2023 18:27
Čas čtení 0:42

Místo devatenáctiletého Sulemana měla být v ponorce Titan jeho matka, přenechala mu ale místo

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Místo devatenáctiletého Sulemana měla být v ponorce Titan jeho matka, přenechala mu ale místo
Zdroj: OceanGates, Engro Corporation

Devatenáctiletý Suleman Dawood, který se svým otcem zemřel v ponorce Titan, chtěl pod vodou splnit světový rekord. Původně měla být v ponorce jeho matka, ustoupila ale a přenechala své místo synovi.

Matka teenagera, který zemřel při implozi na ponorce Titan, uvedla, že se vzdala svého místa, aby mohl jet on. Devatenáctiletý Suleman Dawood a jeho osmačtyřicetiletý otec Shahzada patřili k pěti lidem, kteří zahynuli, když plavidlo implodovalo při cestě na prohlídku vraku Titaniku. Informoval o tom server Guardian.

25. června 2023 19:33 Čas čtení 0:39 Známý miliardář odmítl zlevněné lístky na palubu ponorky Titan. Majitel OceanGate ho lákal na bezvadnou bezpečnost Známý miliardář odmítl zlevněné lístky na palubu ponorky Titan. Majitel OceanGate ho lákal na bezvadnou bezpečnost

Christine Dawood řekla BBC, že původní výlet byl naplánován ještě před pandemií, a uvedla, že její syn byl zklamaný, že nebyl dost starý na to, aby mohl jet s rodiči. „Měli jsme tam jet já a Shahzada. Ustoupila jsem a přenechala místo Sulemanovi, protože on opravdu chtěl jet,“ řekla. Uvedla také, že si její syn s sebou vzal Rubikovu kostku, protože chtěl překonat světový rekord. Plánoval, že hlavolam vyřeší v hloubce 3 700 m pod mořem u pozůstatků Titaniku.

Matka Sulemana uvedla, že se s jeho sestrou zavázala, že se na synovu počest naučí skládat Rubikovu kostku, a že zároveň hodlá pokračovat v manželově filantropické činnosti. „S Alinou jsme si řekly, že se naučíme řešit Rubikovu kostku. Bude to pro nás výzva, protože nám to opravdu nejde, ale naučíme se to,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse