Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
25. června 2023 19:33
Čas čtení 0:39

Známý miliardář odmítl zlevněné lístky na palubu ponorky Titan. Majitel OceanGate ho lákal na bezvadnou bezpečnost

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Miliardář Jay Bloom dostal výhodnou nabídku k plavbě k vraku Titaniku. Z obavy o svou bezpečnost ji však odmítl.

Americký miliardář Jay Bloom odmítl nabídku ponořit se k vraku lodi Titanik na palubě ponorky Titan. Generální ředitel společnosti OceanGate Stockton Rush mu letos nabízel lístky na palubu ponorky Titan za zvýhodněnou cenu 150 tisíc dolarů namísto původních 250 tisíc dolarů, píše The Telegraph.

24. června 2023 17:22 Čas čtení 1:24 Ponorka Titan: Šéf firmy odmítl varování. Podívej se, co před smrtí napsal v e-mailu Ponorka Titan: Šéf firmy odmítl varování. Podívej se, co před smrtí napsal v e-mailu

Bloom na Facebooku zveřejnil SMS komunikaci mezi ním a Rushem. Stockton Rush byl jedním z pěti pasažérů, kteří zahynuli na palubě ponorky Titan.

Podle Blooma byl Rush přesvědčen o bezpečnosti ponorky. „Byl naprosto přesvědčen, že je to bezpečnější než přejít ulici. Jsem si jist, že skutečně věřil tomu, co říkal. Ale mýlil se,“ uvedl Bloom.

Nabídku odmítl

Finančník z obavy o bezpečnost nabídku pro sebe a svého syna odmítl. Jejich místo na palubě obsadili Shahzada Dawood se svým 19letým synem Sulemanem. Nejmladší člen posádky do ponorky podle dostupných informací ani nechtěl nastoupit. K dobrodružné plavbě, která skončila katastrofou, ho přemluvil otec.

Ponorka Titan, která se ponořovala k vraku Titaniku v Atlantském oceánu, s největší pravděpodobností implodovala. Podrobnosti tragické nehody zatím nejsou jasné. 

Domů
Sdílet
Diskuse