Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
30. června 2023 12:59
Čas čtení 0:41

Řidiči a řidičky, pozor: Policie chystá prázdninové kontroly na silnicích, známe podrobnosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidiči a řidičky, pozor: Policie chystá prázdninové kontroly na silnicích, známe podrobnosti
Zdroj: Policie ČR

Policisté chystají o víkendu rozsáhlou bezpečnostní akci na českých silnicích. Informuje o tom ČTK.

Na různých místech Česka budou kontrolovat dodržování pravidel provozu. Na tiskové konferenci to v pátek řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Zvýšené kontroly mohou řidiči očekávat i v dalších dnech o letních prázdninách.

29. června 2023 15:23 Čas čtení 1:28 Letní dovolená 2023: Jaké bude počasí ve tvé rekreační destinaci? Podívej se na předpověď ČHMÚ Letní dovolená 2023: Jaké bude počasí ve tvé rekreační destinaci? Podívej se na předpověď ČHMÚ

Nejtragičtější příčinou nehod je nepřiměřená rychlost, připomněl Zlý. Nevěnování se řízení je pak podle něj příčinou zhruba pětiny ze všech dopravních nehod. Se zvýšenými kontrolami podle něj mohou řidiči počítat již ode dneška.

Na co si dát pozor?

Policie se tak zaměří především na prohřešky, uvádí ČT24. Kontroly budou komplexní, hlídky se zaměří na překročení povolené rychlosti, používání mobilních telefonů, nepoužívání pásů či požití alkoholových nápojů. Na dálnicích budou kontrolovat také způsob jízdy nebo vzdálenost mezi vozidly na dálnici.

30. června 2023 10:10 Čas čtení 8:10 Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje? Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje?

Lucie Kostečková z odboru prevence policejního prezidia doplnila, že policie připravila i preventivní akce, například pro cyklisty nebo vodáky.

Policisté při dopravních kontrolách o loňských prázdninách zaznamenali téměř 79 tisíc přestupků, meziročně asi o 7 000 více. Nejčastěji se přestupky týkaly překročení povolené rychlosti. Celkem o prázdninách v roce 2022 policie registrovala téměř 17 tisíc dopravních nehod, při kterých zemřelo 74 lidí.
Domů
Sdílet
Diskuse