Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
2. července 2023 10:11
Čas čtení 1:07

Elon Musk ohlásil další omezení Twitteru. Bez ověřeného účtu uvidíš jen 1000 příspěvků za den

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk ohlásil další omezení Twitteru. Bez ověřeného účtu uvidíš jen 1000 příspěvků za den
Zdroj: Getty Images/Mark Brake

Vlastník Twitteru Elon Musk zase rozvířil vody internetu opatřením, které omezuje uživatele sociální sítě v tom, kolik příspěvků za den jsou schopni zhlédnout. Počty příspěvků jsou různé pro různé skupiny uživatelů, během posledních hodin byly měněny.

Musk zničehonic ohlásil opatření během sobotního večera. „Abychom se vypořádali s extrémní úrovní odstraňování dat a manipulace se systémem, použili jsme následující dočasné limity: Ověřené účty jsou omezeny na čtení 6000 příspěvků za den, neověřené účty do 600 příspěvků/den a nové neověřené účty na 300/den,“napsal. Zmíněné limity později navýšil.

Tento post se shodou okolností stal rekordním v počtu zhlédnutí, na což sám Musk vzápětí upozornil jako na „ironii“. Koho tato opatření úplně nepobavila, byli však samotní uživatelé, kteří začali sdílet panel s oznámeními, že jim vypršel jejich limit na prohlížení sítě. 

28. června 2023 11:00 Čas čtení 3:33 Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm

Kritická omezení

Vznikat začaly taktéž chatovací místnosti, v nichž uživatelé sdíleli myšlenky o tomto nově zavedeném pravidlu. V okamžité nevýhodě byli například novináři, kteří Twitter berou jako velkou studnici informací z celého světa. Ve státech, kde jsou například média kontrolována a weby musí snášet státní dohled, je Twitter neocenitelným pomocníkem. S limitem pro čtení se jeho role ale ruší.

Musk poté proto, nejspíš na reakci kritiky, limit zvýšil, a to hned dvakrát. Nejprve na 8000 příspěvků pro ověřené, 800 pro neověřené a 400 pro nové neověřené účty a následně na 10 000, 1000 a 500.

Amerického miliardáře nicméně humor neopustil. V dalším tweetu sdílel vlastní parody účet, který vysvětloval, že omezení vlastně dělá pro uživatele. „Důvod, proč jsem nastavil limit zobrazení, je ten, že jsme všichni závislí na Twitteru. Musíme jít ven. Dělám zde dobrý skutek pro celý svět. Mimochodem, tohle je další zhlédnutí postu, které jste právěvyužili,“ dodal.

Novinka má trvat jen po omezenou dobu. Jak dlouho, ale Musk nevysvětlil. Navíc sám přilil olej do ohně „básní“, ve které svůj krok velebí. „Probudíš se z transu, odstup od telefonu a jdi se setkat s rodinou a kamarády,“ sdílel.

Domů
Sdílet
Diskuse