Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
3. července 2023 10:57
Čas čtení 0:45

Přehledně: Výluky pražského metra A a C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přehledně: Výluky pražského metra A a C
Zdroj: Martin Junius/CC0/volně k užití (ilustrační foto)

V sobotu začaly letní prázdniny, mnoho lidí uteklo z rozžhavené metropole na dovolenou, což pro správu hlavního města znamená zahájení řady oprav a rekonstrukcí na pražských silnicích i linkách městské hromadné dopravy.

Dvě výluky, které pravděpodobně zasáhnou nejvíce lidí, se týkají linek A a C pražského metra. Dojde k opravě tratě. 

26. června 2023 12:00 Čas čtení 0:23 Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě? Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě?

Céčkem se nesvezeš až do neděle

Červená linka C od soboty 1. 7. do neděle 9. 7. nejezdí v obou směrech mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Místo metra se mezi těmito destinacemi můžeš dopravit náhradním autobusemXC, který jezdí na trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží. Dej si však pozor, kde náhradní autobus staví, často jsou zastávky poměrně daleko od vstupu do metra. Mapu zastávek náhradní dopravy XC nalezneš zde.

23. června 2023 6:00 Čas čtení 6:31 V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu

Linka metra A dočasně přeruší svůj provoz ve středu 5. 7. a nepojede až do neděle 9. 7. Metro nebude jezdit v úseku Želivského – Depo Hostivař. Během dne budeš moct využít náhradní tramvajovou dopravu XA v trase Zahradní Město – Nádraží Zahradní Město – Strašnická – Vozovna Strašnice – Želivského – Olšanské hřbitovy, která dál pokračuje jako linka číslo 15 směr Kotlářka.

mapa výluka metra A
Zdroj: PID

Spolu s omezením provozu metra dojde i k některým změnám v autobusové dopravě. Linka číslo 125 ve směru od Smíchovského nádraží, resp. Hájů bude ze zastávky Skalka prodloužena do zastávky Strašnická. Více informací o výluce včetně mapy náhradních linek nalezneš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse