Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
17. července 2023 16:04
Čas čtení 0:25

Chorvatské město se rozhodlo bojovat proti ručníkovému turismu. Zveřejnilo záběry ze zátahu na pláž

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Chorvatské město se rozhodlo bojovat proti ručníkovému turismu. Zveřejnilo záběry ze zátahu na pláž
Zdroj: Pexels/Rachel Claire, Facebook∕Općina Gradac

Chorvatské město rázně zakročilo proti aktivitě, kterou nesnáší většina rekreantů. Zveřejnilo fotky ze zátahu na plážích.

Na některých evropských plážích je zakázáno nechávat ručníky a jiné předměty se záměrem „rezervovat si“ místo.


Někteří rekreanti se v chorvatském městě Gradac vzbudili do nepříjemného rána. Město se rozhodlo, že radikálně zakročí proti turistům, kteří si přes noc nechávají osušky na pláži, aby si díky tomu obsadili ta nejlepší místa.

Turistům, kteří nedodržovali pravidla, městští pracovníci „uklidili“ osušky a svým úlovkem se pochlubili na sociální síti.

„Dnes v časných ranních hodinách zaměstnanci městské samosprávy Gradac úspěšně odstranili plážové rekvizity, které zůstaly ležet na plážích,“ informovalo město Gradac. Pláže ve městě musí přes noc zůstávat prázdné, aby měl ráno každý člověk stejnou šanci najít výhodné místo u vody.

Domů
Sdílet
Diskuse