Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
27. července 2023 15:55
Čas čtení 0:37

Ukrajinská šermířka si odmítla podat ruku s ruskou soupeřkou. Diskvalifikovali ji

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajinská šermířka si odmítla podat ruku s ruskou soupeřkou. Diskvalifikovali ji
Zdroj: Twitter/@_govision

Olympijská šermířka z Ukrajiny Olga Kharlan byla diskvalifikována ze světového šampionátu poté, co odmítla podat ruku svému ruskému protějšku. Zápas s šermířkou Annou Smirnovou vyhrála v prvním kole 15:7.

Mezinárodní šermířská federace (FIE), stejně jako další sportovní federace, umožňuje sportovcům z Ruska a Běloruska soutěžit v neutrálním postavení bez zobrazení jejich státní vlajky a hymny.

Olympijská šermířka Olga Kharlan si odmítla po zápase podat ruku se svým protějškem, Ruskou Smirnovou, poté, co ji porazila v prvním kole 15:7. Smirnova Ukrajince nabídla podání ruky, což je v šermu prakticky povinný projev sportovního chování. Kharlan ale místo přijetí ruky vytáhla svou zbraň, což je úkon, který nahrazoval podání ruky během koronavirové pandemie. 

Kharlan byla následně udělena sudími černá karta, která ji diskvalifikovala ze soutěže. Přesný důvod diskvalifikace rozhodčí nesdělili. Do dalšího kola šampionátu ale nepostoupila ani Smirnova. 

Domů
Sdílet
Diskuse