Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
31. července 2023 12:05
Čas čtení 0:42

Medvědice v Itálii vyděsila dva myslivce, jednoho shodila ze stromu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Medvědice v Itálii vyděsila dva myslivce, jednoho shodila ze stromu
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Dva myslivce honila v neděli na severu Itálie medvědice s mláďaty. Jeden z mužů utrpěl při útěku pohmoždění žeber a byl převezen do nemocnice.

Dvojice myslivců potkala šelmu na cestě nad obcí Roncone v severoitalské provincii Tridentsko. Když ráno vešli z vesnice do lesa, spatřili spící medvědici s mláďaty. Ta se však hned probudila a začala je pronásledovat. Oba muži začali s křikem utíkat. Informuje o tom The Guardian.

Medvědice strhla drápem muže ze stromu 

Jeden z mužů podle místních médií vylezl na strom a zřítil se, protože ho medvědice zachytila drápem. Se zraněním byl poté převezen do nemocnice ve městě Tione.


Na místě zasahovali lesničtí psovodi a provedli vyšetřování, aby rekonstruovali přesný průběh incidentu. Rovněž vyzvedli batohy obou mužů. Následně byly odebrány genetické vzorky, aby byla zjištěna identita zvířete.

Jen před několika dny byl v Roncone spatřen medvěd, který se toulal ulicemi vesnice. V dubnu pak v Tridentsku medvědice usmrtila 26letého běžce. Soud v tomto případě rozhodl o chovu medvědice v zajetí, usmrcení zvířete by podle něj bylo nadbytečné. 


Medvědi se do volné přírody v Tridentsku vrátili na konci 90. let v rámci programu financovaného z evropských fondů. Do hor byla vypuštěna desítka medvědů ze Slovinska, nyní jich tam žije asi 120.

Domů
Sdílet
Diskuse