Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
6. srpna 2023 12:39
Čas čtení 0:42

Rusové na Ukrajině zaútočili na transfuzní centrum. Na místě jsou mrtví i zranění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové na Ukrajině zaútočili na transfuzní centrum. Na místě jsou mrtví i zranění
Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office

Ruská naváděná bomba v sobotu v noci zasáhla centrum pro transfuzi krve na severovýchodě Ukrajiny, na místě jsou mrtví a zranění, uvedl ukrajinský prezident.

K útoku na transfuzní centrum v Kupjansku došlo v sobotu v noci, následně na místě vypukl požár, který likvidují tamní hasiči. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nesdílel podrobnosti o tom, kolik lidí bylo při útoku v Charkovské oblasti zabito nebo zraněno. „Tento válečný zločin sám o sobě říká vše o ruské agresi,“ uvedl. Dle BBC při útoku zemřeli dva lidé a čtyři byli zraněni.

Rusko to nekomentovalo. Již dříve odmítlo veškerá obvinění z cílení na civilisty a válečných zločinů.

Města Kupjansk a okolních osad se zmocnily ruské jednotky v prvních dnech ruské invaze na Ukrajinu, která byla zahájena v únoru 2022. Oblast byla osvobozena během ukrajinské protiofenzívy loni v září.

V příspěvku na sociálních sítích popsal Zelenskyj pachatele jako „bestie“. „Porazit teroristy je věcí cti každého, kdo si váží života,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse