Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
17. srpna 2023 6:22
Čas čtení 0:39

MAPA: Mrkni se, jaké teploty má moře v dovolenkových destinacích

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MAPA: Mrkni se, jaké teploty má moře v dovolenkových destinacích
Zdroj: Unsplash / Toa Heftiba

Ať už trávíš na pláži dlouhé hodiny, nebo se jen jdeš rychle osvěžit, tento „life hack“ se ti bude hodit.

Rtutě teploměrů ve tvé dovolenkové destinaci sice mohou ukazovat třicítku, o to víc ale může být zklamáním, když vejdeš do moře a na koupání to zkrátka není. Vedle předpovědi počasí je proto vhodné sledovat také teplotu vody, aby ses o zážitek neochudil*a.

Teploty moře v reálném čase ve více než 12 000 městech, plážích a letoviscích po celém světě sleduje server Sea temperature. Kromě aktuální teploty moře zobrazuje také průměrnou teplotu vody za poslední měsíc, ale i předpověď změn pro každé středisko na příštích 10 dní.

PŘEHLEDNĚ: TEPLOTA VODY V DOVOLENKOVÝCH DESTINACÍCH

„Údaje poskytuje celá řada služeb, včetně bójí, různých hydrologických stanic a informací ze satelitů,“ přibližuje server. Pokud se ale k moři chystáš až za několik měsíců, teplotu můžeš odhadnout díky databázi, která shromažďuje informace za posledních několik let.

Když se podíváme na konkrétní oblasti, teplota moře Marsa Alam v Egyptě se aktuálně pohybuje okolo 31 °C, jezero Garda v Itálii hlásí 24,8 °C a na bulharském Primorsku bylo ve středu odpoledne naměřeno 23,9 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse