Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
18. srpna 2023 9:50
Čas čtení 0:48

Počasí na víkend: Na Česko udeří tropy. Budou padat teplotní rekordy a čekají nás bouřky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Na Česko udeří tropy. Budou padat teplotní rekordy a čekají nás bouřky?
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

Jaké počasí můžeš čekat o víkendu? Teplé a slunečné. Tak si připrav svačinu, sbal si ručník a plavky a vyraz k vodě.

V poslední den pracovního týdne nás podle Českého hydrometeorologického ústavu čeká polojasno až oblačno, pátek tedy začne slunečným počasím, během dne bude přechodně oblačnosti více a hlavně na horách se mohou přidat přeháňky a bouřky.

Ráno se ojediněle budou vyskytovat mlhy. Odpoledne naměříme od 27 do 31 stupňů, v 1000 metrech na horách kolem 22 stupňů. Foukat bude slabý vítr, který při bouřkách zesílí. 

V sobotu bude celý den obloha jasná nebo skoro jasná, na východě Česka při přechodně zvětšené oblačnosti se výjimečně mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Později večer bude na západě oblačnost přibývat. Nejvyšší teploty dosáhnou v sobotu 29 až 33 stupňů.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

I v neděli bude počasí podobné, z rána bude spíše polojasno a k večeru se bude obloha vyjasňovat. Přechodně bude oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky, hlavně na severu země. Teploty se budou pohybovat mezi 28 a 33 stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse