Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Patočková
30. srpna 2023 13:13
Čas čtení 0:41

Nigerijská policie zatkla 200 lidí na gay svatbě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nigerijská policie zatkla 200 lidí na gay svatbě
Zdroj: Unsplash/Daniel James/na voľné použitie

Nigerijská policie v pondělí na svatbě zatkla více než 200 lidí, což je jedno z největších hromadných zatýkání v posledních letech zaměřených na LGBTQ lidi v zemi.

Mluvčí policie v jižním státě Delta v úterý novinářům řekl, že 67 osob bude stíháno za „údajné vedení a účast na svatebním obřadu osob stejného pohlaví“. Informuje o tom CNN.

Homosexuální vztahy jsou v Nigérii trestné a tamní trestní zákoník schvaluje trest až 14 let vězení pro osoby, které jsou usvědčeny z uzavření občanského svazku osob stejného pohlaví.

V úterním přímém přenosu označil policejní úředník tuto událost za zlo a uvedl, že „nemůžeme kopírovat západní svět... jsme Nigérie a musíme se řídit kulturou této země“.

Za ním stáli podezřelí, z nichž někteří v přímém přenosu novinářům řekli, že nejsou gayové a že jsou modelové a módní návrháři.

Nigerijská organizace Amnesty International situaci odsoudila jako „hon na čarodějnice“. V prohlášení na X, dříve známém jako Twitter, vyzvala policii státu Delta, aby propustila zadržené osoby, které byly „zatčeny a předvedeny médiím“, a aby „okamžitě ukončila tento hon na čarodějnice“.

Domů
Sdílet
Diskuse