Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
12. září 2023 v 8:47
Čas čtení 0:40

Dodávka vody v Praze 4 byla obnovena, kvůli havárii se musela přesměrovat z jiných částí Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dodávka vody v Praze 4 byla obnovena, kvůli havárii se musela přesměrovat z jiných částí Prahy
Zdroj: Pexels.com/Daria Shevtsova

V Praze 4, kde žije asi 126 tisíc lidí, v pondělí vpodvečer netekla kvůli haváriím na potrubí několik hodin pitná voda. Vyplývá to z informací infolinky Pražských vodovodů a kanalizací (PVK). Dodávky byly obnoveny kolem osmé hodiny večer.

Infolinka PVK hlásila přerušení dodávek vody v celé Praze 4 nejméně od 18:00. Mezi dotčenými částmi byla Krč, Michle a Podolí. Dodávky vody PVK obnovily kolem osmé hodiny večer poté, co do oblasti přesměrovaly vodu z jiných částí Prahy.

11. září 2023 v 15:00 Čas čtení 0:38 Nejlepší akce týdne: Do Prahy přijede islandský blázínek Daði Freyr. Znát ho můžeš z Eurovize Nejlepší akce týdne: Do Prahy přijede islandský blázínek Daði Freyr. Znát ho můžeš z Eurovize

Mluvčí vodárenské firmy Tomáš Mrázek před 18:30 řekl, že podnik se zabývá dvěma haváriemi v okolí Budějovické na potrubí s průměrem 80 centimetrů. Avizoval, že PVK se kvůli obnově zásobování pokusí vodou z Podolí naplnit vodojem na sídlišti Zelená Liška. „Přepásmovali jsme to a v současné době by už téměř všem lidem, kteří byli dotčení tou havárií, měla téct voda,“ řekl mluvčí kolem 20:15. Slabší tlak může podle něj zůstávat v rozvodech vody v horních patrech panelových domů. 

PVK zásobují pitnou vodou Prahu a část Středočeského kraje. Loni podnik řešil 3874 havárií, což bylo o 257 méně než v roce 2021. Z toho jedno procento byly takzvané havárie první kategorie, kdy bylo narušeno zásobování pro více než 1000 obyvatel nebo měly dopad například na zdravotnická zařízení či další významné objekty.

 
Domů
Sdílet
Diskuse