Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
5. října 2023 v 8:56
Čas čtení 1:07

Léto se nechce rozloučit, o víkendu bude v Česku jako v srpnu. Ráno ale může mrznout

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Léto se nechce rozloučit, o víkendu bude v Česku jako v srpnu. Ráno ale může mrznout
Zdroj: Pexels/Pixabay

Český hydrometeorologický ústav vydal předpověď počasí na následujících sedm dní. Naznačuje, že Česko ještě čeká hezké babí léto s teplotami kolem dvaceti stupňů. Rána jsou už ale podstatně chladnější, mohou se objevit i přízemní mrazíky.

Ve čtvrtek jsme se probudili do oblačného a mlhavého dne. Zataženo by podle meteorologů mělo být i odpoledne. Nejnižší teploty jsou, jak už to během podzimu bývá, zejména ráno a pohybují se mezi 9 a 5 stupni, za západě a jihozápadě až 3 stupni, ojediněle se objeví i přízemní mrazíky. Přes den ale bude 16 až 20 stupňů, na jižní Moravě až 22, v 1000 metrech na horách kolem 10 stupňů.


V pátek bude polojasno až oblačno, na severu a severovýchodě se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty budou 10 až 6 stupňů. V údolích zejména na západě a jihozápadě až 3 stupně. Nejvyšší denní teploty vystoupají na příjemných 17 až 21 stupňů.

Letní počasí se protáhne i do následujícího týdne 

O víkendu sice bude převážně oblačno, nejvyšší denní teploty se ale vyšplhají na 18 až 22 stupňů Celsia, na jižní Moravě až 24. Na severu a severovýchodě země se místy proženou přeháňky. V noci na neděli bude 12 až 8 stupňů. 

Druhý víkendový den může vysvitnout sluníčko, meteorologové předpovídají polojasno až oblačno, na severu a severovýchodě se opět mohou místy, jinde jen ojediněle, objevit přeháňky. Přes den bude 18 až 23 stupňů, na sluníčku ale až kolem 25, v noci 14 až 10 stupňů. 

graf týdenní předpověď počasí
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav


I začátek nového týdne bude ještě na říjen teplý. Obloha bude polojasná až oblačná, postupně se na severovýchodě ojediněle spustí přeháňky. Nejnižší noční teploty budou 8 až 3 stupně, přes den dosáhnou teplotní maxima 18 až 23 stupňů.


Od úterý do čtvrtka následujícího týdne se má postupně oteplovat, zpočátku týdne se teploty budou pohybovat kolem 17 až 22 stupňů, postupně ale bude až 25. Obloha bude polojasná až oblačná, v severovýchodní polovině území se zpočátku ojediněle mohou objevit přeháňky. 

Domů
Sdílet
Diskuse