Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. října 2023 11:17
Čas čtení 0:41

Máte na to šest hodin. Izrael zkrátil dobu milionu palestinských civilistů na únik

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Izraelská armáda v sobotu vyzvala civilisty z palestinského Pásma Gazy, aby ke své evakuaci do jižní části této enklávy využili určené koridory, a to od 10:00 do 16:00 místního času. Původně měli 24 hodin.

Izraelsko-palestinská hranice.
Izraelsko-palestinská hranice. Zdroj: TASR / AP Photo / Oren Ziv

Arabsky komunikující mluvčí izraelské armády ve svém prohlášení zveřejněném na sociální síti X uvedl: „Pokud vám záleží na sobě a svých blízkých, jděte na jih podle pokynů... Ujišťujeme vás, že vůdci Hamásu (palestinského radikálního hnutí, které před týdnem zaútočilo na Izrael, pozn. red.) se o sebe postarali a kryjí se před útoky v regionu.“

Velení izraelské armády dalo v pátek více než milionu obyvatel severu Pásma Gazy 24 hodin k tomu, aby se přesunuli do jižní části enklávy.

Předpokládá se, že izraelská armáda následně v severním sektoru Pásma Gazy podnikne pozemní operaci proti radikálnímu hnutí Hamás, které před týdnem podniklo překvapivý vpád na území Izraele, při kterém byly zabity stovky izraelských civilistů i vojáků a další desítky byly vzaty do zajetí.

Domů
Sdílet
Diskuse