Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. listopadu 2023 8:55
Čas čtení 0:38

Štáb České televize přepadli v San Franciscu ozbrojenci. Ukradli vybavení za statisíce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Štáb České televize přepadli v San Franciscu ozbrojenci. Ukradli vybavení za statisíce
Zdroj: Unsplash / Natalia Chaney

Zahraniční zpravodaj České televize v USA Bohumil Vostal a kameraman Milan Nosek se v kalifornském San Franciscu stali oběťmi ozbrojeného přepadení. Do města zamířili kvůli nadcházející schůzce amerického prezidenta Joea Bidena s jeho čínským protějškem.

Incident se měl odehrát v neděli před ikonickým knihkupectvím City Lights Bookstore. Na ulici vedle štábu údajně zastavilo auto, z něhož vystoupili tři ozbrojenci, kteří Čechy donutili odevzdat vybavení v hodnotě 414 tisíc korun. Informoval o tom deník The San Francisco Standard

Informaci o přepadení českého štábu potvrdil na sociální síti X (dříve Twitter) zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT Martin Řezníček. Ve svém příspěvku uvedl, že jsou oba reportéři v pořádku a pokračují ve své práci s náhradní technikou. 

San Francisco se v posledních letech potýká s negativní publicitou kvůli kriminalitě, bezdomovectví či užívání drog. Americký deník připomíná případ štábu televize CNN, kterému letos v březnu kdosi vykradl auto před tamní radnicí. Paradoxem je, že reportéři v tu chvíli natáčeli reportáž o místní zločinnosti.  

Domů
Sdílet
Diskuse