Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
23. listopadu 2023 13:08
Čas čtení 0:34

VŠE ruší bakalářské práce. K zisku titulu už bude potřeba něco jiného

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VŠE ruší bakalářské práce. K zisku titulu už bude potřeba něco jiného
Zdroj: Wikimedia Commons

Děkan Podnikohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické Jiří Hlinica oznámil, že fakulta ruší bakalářské práce. Nedokáží již zamezit zneužívání umělé inteligence.

Konec bakalářských prací se má týkat studentů, kteří nastoupí do studia v akademickém roce 2024/25. Nahradit je má bakalářský projekt. „Ten bude možné splnit řadou způsobů dle preferencí a možností studenta. Půjde buďto o odbornou stáž v kombinaci s podrobnou zprávou ze zahraničního studijního pobytu, účast na fakultním výzkumném projektu, či konkrétní podnikatelský projekt,“ uvedl děkan v rozhovoru pro Forbes.

Důvodem pro změnu je vzestup nástrojů umělé inteligence. Tu totiž momentálně studenti při tvorbě závěrečných prací využívají a zatím neexistuje nástroj, který by dokázal umělou inteligenci odhalit.

Studenti můžou umělou inteligenci při tvorbě prací dále využívat. Budou s ní však muset pracovat v souladu s etickými normami a správně ji zdrojovat. Diplomové práce zatím fakulta ponechá, bude je však chtít koncipovat spíše výzkumně, aby zamezila plagiátorství a případnému využití umělé inteligence. VŠE je zatím první školou v Česku, která se rozhodla pro tak radikální krok.

Domů
Sdílet
Diskuse