Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
1. prosince 2023 10:47
Čas čtení 0:30

Velká změna od prosince: České dráhy zdraží jízdné. Kolik si na jedné cestě připlatíš?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká změna od prosince: České dráhy zdraží jízdné. Kolik si na jedné cestě připlatíš?
Zdroj: twitter.com/ceskedrahy

České dráhy upraví kvůli inflaci tarify jízdného. Cena stoupne o 9,5 procenta. Do 9. prosince máš poslední šanci koupit si lístky levněji.

České dráhy upraví v prosinci kilometrický tarif ve stejné výši jako státní Systém jednotného tarifu a jízdenek OneTicket. V průměru to bude o 9,5 procenta. Stane se tak kvůli vývoji inflace a rostoucím cenám v uplynulém roce, například v oblasti údržby, nafty nebo náhradních dílů.

Tarify budou platit od 10. prosince. Do 9. prosince je možné zakoupit jízdenky včetně předprodeje na dva měsíce dopředu za současné ceny.

Úprava cen se promítne do všech nabídek, které jsou na kilometrickém tarifu založeny, třeba Flexi základních nebo traťových.

Zároveň ale dojde ke snížení ceny desetidenní traťové jízdenky, která umožňuje cestovat v libovolných deseti dnech v měsíci. Flexi zvýhodněné jízdenky a vázané jízdenky budou i nadále měnit ceny dle poptávky. Cena závisí třeba na době nákupu nebo poptávce po lince.

Nové tarify ČD.
Nové tarify ČD. Zdroj: České dráhy / volně k použití
Domů
Sdílet
Diskuse