Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
4. prosince 2023 11:04
Čas čtení 0:35

Bitcoin je letos na rekordních číslech a dál roste. Atakuje magickou hranici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bitcoin je letos na rekordních číslech a dál roste. Atakuje magickou hranici
Zdroj: TASR/AP/Rick Bowmer

Kryptoměna bitcoin poprvé v tomto roce překonala hranici čtyřiceti tisíc dolarů, což je v přepočtu přibližně 894 tisíc korun. Na ceně dál roste, stejně jako další kryptoměny.

Růstu nahrává hlavně očekávání toho, že americká centrální banka začne brzy snižovat úrokové sazby. Schválit by se také měly bitcoinové fondy obchodované na americkém akciovém trhu. V noci na dnešek se bitcoin vyšplhal na 41 522 dolarů, což je nejvyšší hodnota od dubna loňského roku.

Justin d’Anethan ze společnosti Keyrock, která se zabývá digitálními aktivitami, uvedl, že růst o padesát procent od poloviny října „zřejmě znamená rozhodující posun od medvědího trhu z roku 2022 a počátku roku 2023“.

V průběhu listopadu bitcoin nakupovaly velké společnosti, což ukazuje na začátek nové etapy zájmu. D’Anethan uvedl, že ačkoliv propady v budoucnu nelze vyloučit, minimum 16 tisíc dolarů, dosažených v loňském roce, znamenalo dno.

Také rizikovější investice a další aktiva citlivá na úrokové sazby, jako je například zlato, v posledních týdnech silně vzrostly. Trhy sázejí na to, že se ukončí zvyšování sazeb a počátkem nového roku se začnou naopak snižovat.

Domů
Sdílet
Diskuse