Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. prosince 2023 12:56
Čas čtení 0:32

VIDEO: Kim Čong-un přesvědčoval Severokorejky, aby rodily více dětí. Tekly mu při tom slzy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Kim Čong-un přesvědčoval Severokorejky, aby rodily více dětí. Tekly mu při tom slzy
Zdroj: TASR/AP

Severokorejský vůdce Kim Čong-un vystoupil na Národním kongresu matek v hlavním městě Pchjongjangu. Před zaplněným sálem vyzýval severokorejské ženy k tomu, aby mu pomohly zabránit dalšímu poklesu porodnosti v zemi. Neubránil se během toho slzám.

Kim Čong-un v srdceryvném projevu prohlásil, že dobrá péče o děti a zabránění poklesu porodnosti jsou domácími úkoly Severokorejců, které je nutné zvládnout při práci s matkami. V průběhu proslovu se diktátor neubránil slzám, stejně jako mnohé soudružky v publiku. Informoval o tom server The Independent.

Porodnost je v Severní Koreji poměrně vysoká

Jedním z úkolů severokorejských matek je podle Kima vychovávat děti tak, aby vytrvale pokračovaly v socialistické revoluci. Tím údajně dojde k rozmáhání rozšiřujících se „nesocialistických praktik“, podpoře rodinné harmonie a společenské jednoty, stejně jako k nastolení „zdravého způsobu kulturního a mravního života“. 

6. prosince 2023 6:00 Čas čtení 4:21 Severské věznice vypadají jako lepší hotel v Česku, vězni mají počítače a hrají fotbal. Cílem není trestat, ale napravit Severské věznice vypadají jako lepší hotel v Česku, vězni mají počítače a hrají fotbal. Cílem není trestat, ale napravit

Přestože severokorejský vůdce vyzývá k vyšší porodnosti, socialistická země si s průměrným počtem 1,8 dítěte na jednu matku stále drží vyšší míru porodnosti v porovnání s okolními zeměmi. Například v sousední Jižní Koreji toto číslo činí pouhých 0,78, v Japonsku 1,26. 

Domů
Sdílet
Diskuse