Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. prosince 2023 13:53
Čas čtení 0:26

Zdrogovaný řidič vezl na Ostravsku pyrotechniku v přetíženém autě. Vážilo o dvě tuny víc

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Zdrogovaný řidič vezl na Ostravsku pyrotechniku v přetíženém autě. Vážilo o dvě tuny víc
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hazard na silnici je slabou frází v případu muže, který pod vlivem návykových látek řídil v Moravskoslezském kraji neoznačené a přetížené vozidlo s pyrotechnikou. Naštěstí nikoho neohrozil, policie jej pokutovala.

O případu informovala policie v rámci souhrnu přestupkových jednání, která v posledních dnech vyšetřovali členové policejního sboru na severu Moravy a ve Slezsku. Dopravce, pro kterého řidič pracoval, dostal sankci ve výši 100 tisíc korun. 

„Při kontrolním vážení policisté zjistili, že vozidlo je přetíženo o dvě tuny, za což uložili řidiči pokutu ve výši 30 tisíc korun, a to nebylo vše,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. „Orientační test na přítomnost návykových látek byl u řidiče s pozitivním výsledkem, za toto protiprávní jednání mu byla uložena kauce ve výši 20 tisíc korun,“ dodala.

Řidič tedy dostal za svá jednání kauci ve výši 50 tisíc korun. Další přestupkové jednání bylo oznámeno příslušným orgánům k projednání.

Domů
Sdílet
Diskuse