Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
2. ledna 2024 9:52
Čas čtení 0:47

Rusko v noci těžce ostřelovalo Ukrajinu. Kyjevané nemají elektřinu ani vodu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko v noci těžce ostřelovalo Ukrajinu. Kyjevané nemají elektřinu ani vodu
Zdroj: FOTO TASR/AP

Rusko v noci na úterý podniklo další mohutný raketový útok na Ukrajinu. Výbuchy se ozývaly napříč celou zemí, Kyjev hlásí deset zraněných.

Rusko útočilo na Ukrajině střelami s plochou dráhou letu, vypuštěnými z bombardérů Tu-95MS, hypersonickou raketou Kinžal i íránskými drony Šáhid, které se ukrajinským vzdušným silám podařilo podle jejich slov všechny sestřelit. 

V Kyjevě zasaženo pět čtvrtí 

Jedním z nejvíce zasažených měst je Kyjev, kde střely a trosky poškodily pět čtvrtí, informoval server Novinky. Podle starosty města Vitalije Klička byla zasažena především civilní infrastruktura, deset lidí utrpělo zranění. Ve městě jsou přerušeny dodávky elektřiny a plynu, v některých čtvrtích neteče voda. 

Kromě Kyjeva byl útokem zasažen i Charkov, který je druhým největším městem v zemi. Podle tamního starosty Ihora Těrechova si útok ve městě vyžádal nejméně jednu oběť, střely zasáhly centrum i obytné čtvrti. 

Odveta za Bělgorod

Vzdušný poplach se v noci ozýval napříč zemí. Lidé zamířili do krytů také v Sumské, Charkovské, Kyjevské, Chersonské, Čerkaské, Vinnycké a Žytomyrské oblasti. Ruský prezident Vladimir Putin již v pondělí avizoval plánovanou odvetu za ukrajinský útok na ruský Bělgorod, který si v sobotu vyžádal 25 obětí.

Domů
Sdílet
Diskuse