Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
3. ledna 2024 17:41
Čas čtení 0:41

Revoluce v pražské MHD. Příměstské autobusy chystají novinku, která usnadní cestování

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Revoluce v pražské MHD. Příměstské autobusy chystají novinku, která usnadní cestování
Zdroj: Pražská integrovaná doprava

Dojíždíš příměstským autobusem do Prahy a stresuje tě zdlouhavé čekání a přepočítávání drobných ve frontě? Středočeský kraj připravuje novinku, která cestování výrazně usnadní – nastupování všemi dveřmi.

Jak informoval deník ZDopravy.cz, cílem novinky je především zrychlit a zpříjemnit cestování autobusy, které kvůli zdlouhavému odbavování cestujících často nabírají zpoždění. Zavedení nástupu všemi dveřmi má zároveň ulehčit práci řidičům, které při kontrole jízdenek nově nahradí revizoři. Podle průzkumů je právě prodej jízdenek jednou z věcí, které potenciální uchazeče od této práce odrazují. 

Změny měly přijít už dříve

Středočeský kraj původně plánoval zavést změny v oblasti odbavování již od prosince 2024. Radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN) pro ZDopravy.cz uvedl, že termín zavedení byl posunut kvůli obavám Prahy z propadu tržeb. „Je to především proto, že nemálo především příměstských linek provozujeme i s finančním podílem hlavního města Prahy. A buďme upřímní, v Praze nadšeni nejsou, obávají se výrazného propadu tržeb. Tuto obavu chceme vyvrátit, a proto v tuto chvíli sbíráme potřebná data,“ vysvětlil Borecký. 

27. prosince 2023 14:48 Čas čtení 0:33 V Praze se změní trasy některých autobusů. Podívej se, jak pojedou V Praze se změní trasy některých autobusů. Podívej se, jak pojedou

Během letošního roku chce kraj novinku otestovat na vybraných autobusových linkách. Jedná se o linku 375 mezi Prahou a Brandýsem nad Labem. Testovací provoz by se měl dále týkat některé z méně vytížených linek dále od hlavního města. 

Domů
Sdílet
Diskuse