Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
31. ledna 2024 v 17:05
Čas čtení 0:38

Na platnou jízdenku v Lítačce se bude čekat už jen minutu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na platnou jízdenku v Lítačce se bude čekat už jen minutu
Zdroj: Martin Junius/CC0/volně k užití (ilustrační foto)

Máš aplikaci Lítačka a kupuješ si přes ni jízdenky? Praha chystá změnu, která by ti měla zpříjemnit cestování.

Jízdenka zakoupená v Lítačce bývala platná dvě minuty po aktivaci. Náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib (Piráti) na sociální síti X oznámil, že tuto dobu plánuje zkrátit na jednu minutu.

31. ledna 2024 v 6:51 Čas čtení 0:54 Jaké jsou ceny nájmů v Česku? Mezi Prahou a velkými městy je rozdíl až 10 tisíc korun Jaké jsou ceny nájmů v Česku? Mezi Prahou a velkými městy je rozdíl až 10 tisíc korun

„Díky tomu umožníme cestujícím mít platnou jízdenku jen v krátkém předstihu před nástupem do vozidla nebo placeného prostoru metra. Zároveň pořád zůstane minimální ochranná lhůta, aby si černí pasažéři nemohli aktivovat jízdenku až ve chvíli, kdy vidí revizora,“ odůvodnil rozhodnutí Hřib.

Časovou změnu teď bude muset ještě schválit jak Praha, tak Středočeský kraj. V aplikaci již však nově funguje i upozornění na časovou prodlevu mezi aktivací jízdenky a začátkem její platnosti tak, aby se cestující informaci dozvěděl předtím, než se jízdenka aktivuje.

Domů
Sdílet
Diskuse