Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
8. února 2024 9:25
Čas čtení 0:48

Jak bude o víkendu? Místy se teploty vyšplhají až na 15 stupňů, slunečno ale nebude

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jak bude o víkendu? Místy se teploty vyšplhají až na 15 stupňů, slunečno ale nebude
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Přes víkend mají teploty v Česku v některých oblastech vyšplhat až k 15 stupňům Celsia. Počasí na krátký rukáv ale rozhodně nebude, od pátku do neděle má být víceméně po celé republice zataženo až oblačno. Meteorologové varují i před povodněmi.

I v druhém únorovém víkendu bude v Česku pokračovat sychravé počasí. Předpovědi hlásí po celé republice zataženo až oblačno. Srážky mají být převážně dešťové, v některých oblastech by měl padat i déšť se sněhem. Vyplývá to z nové předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

7. února 2024 12:15 Čas čtení 0:42 Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi

Sníh bude padat převážně na severu a severozápadě Čech. Podle meteorologů zde může napadnout až deset centimetrů mokrého sněhu. Experti v těchto oblastech očekávají komplikace při chůzi, dopravě a zásobování.

ČHMÚ na čtvrtek a pátek varuje také před zvýšenými hladinami řek. Největší komplikace se očekávají na Šumavě – zde mohou toky dosáhnout až druhého stupně povodňové aktivity.

I přes nepříznivé počasí a zataženou oblohu se teploty budou o víkendu pohybovat stále vysoko. V sobotu bude nejčastěji mezi 9 až 13 stupni Celsia. Nejtepleji bude v oblastech jižní Moravy, kde mají teploty v sobotu vyšplhat až na 15 stupňů Celsia. V neděli bude 8 až 12 stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse