Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
28. února 2024 16:30
Čas čtení 0:37

Energetická společnost zlevní. Elektřinu a plyn u ní odebírají téměř dva miliony lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Energetická společnost zlevní. Elektřinu a plyn u ní odebírají téměř dva miliony lidí
Zdroj: beerfotos on Freepik / volně k použití

Až o 600 korun za megawatthodinu klesnou od března ceny elektřiny klientům a klientkám firmy innogy. Vzhledem k poklesu velkoobchodních cen energií budou zlevňovat i ostatní dodavatelé.

Levněji vyjde i plyn, a to až o 200 korun za megawatthodinu (MWh). České tiskové kanceláři to sdělil mluvčí innogy Pavel Grochál. Společnost se tak chystá do svých ceníků promítnout vývoj cen na trhu.

28. února 2024 13:30 Čas čtení 0:59 Roční dálniční známka zdražuje, máš poslední možnost ušetřit stovky korun Roční dálniční známka zdražuje, máš poslední možnost ušetřit stovky korun

„Stačil pouze rok a ceny energií pro zákazníky dramaticky klesají. Je to také vidět v dění na energetickém trhu, kde už opět panuje tvrdá konkurence,“ uvedl ředitel maloobchodu innogy David Konvalina.

Slevu pocítí hlavně klienti a klientky, kteří využili nabídky dvouletých fixovaných produktů. Od loňských cenových stropů zlevní o desítky procent. Megawatthodina elektřiny v rámci této nabídky bude stát 3450 korun bez DPH a megawatthodina plynu 1350 korun bez DPH.

Firma innogy však není jedinou společností, která reaguje na propad cen na burze. Polepší si například i odběratelé firmy ČEZ. Ta ceny za megawatthodinu snížila již v polovině února. Zlevňovat se chystá i E.ON, epet a Pražská plynárenská. Nižší ceny však nenabídnou všechny energetické firmy, některé totiž produkty nakoupily s předstihem za vyšší ceny.

Domů
Sdílet
Diskuse