Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
6. dubna 2024 15:41
Čas čtení 0:55

Další trolling ANO? Do eurovoleb jde hnutí s podobným názvem, slibuje mimozemšťany

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Další trolling ANO? Do eurovoleb jde hnutí s podobným názvem, slibuje mimozemšťany
Zdroj: Pexels/volně k užití

O křesla v Evropském parlamentu se dosud uchází 11 koalic a 16 stran a hnutí. Kromě vládních a opozičních stran se do boje přihlásily také další strany, jejichž názvy i programy bychom mohli nazvat až bizarními.

Značku hnutí ANO využila strana s názvem ANO LEPŠÍ EU S MIMOZEMŠŤANY, která slibuje zastavení války a drahoty. Aktuálně je registrovaná mezi kandidujícími subjekty, volební účet ale zatím nedodala a webové stránky jsou zřejmě stále v procesu.

5. dubna 2024 17:33 Čas čtení 0:38 Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků

Podle dostupných informací je předsedou nově registrovaného hnutí Tomáš Franěk, zastupitel v obci Milý v okrese Rakovník. V roce 2022 v komunálních volbách kandidoval jako nominant strany Rozumní na kandidátce pod názvem ANO, V MILÉM BUDE LÍP vyřešíme mj. obecní vodovod, tříděný odpad a společenské aktivity S VYUŽITÍM DOTACÍ EU.

Podobně do europarlamentu v roce 2022 kandidovalo hnutí ANO, vytrollíme europarlament, které šlo do voleb z recese. Před dvěma lety v souboji o unijní křesla získalo 1,56 procenta hlasů a dosáhlo tak na milionový příspěvek ze státních peněz, který si pak členové a členky rozdělili.

Kandidovat také bude pražská strana Mourek. Ta vznikla jako facebooková satira poukazující na problémy Prahy 8 a definuje se jako „politická strana pro lidi i kočky s otevřenou myslí“.

Chybět nebude ani anarchokapitalistická strana Nevolte Urza.cz. „Nechceme vaše hlasy; ke svobodě se nelze provolit. Odmítneme každou politickou funkci; nechceme totiž lidem nařizovat, jak mají žít. Máme jinou vizi. Jdeme jinou cestou,“ říká ve svém oficiálním názvu.

Volby do Evropského parlamentu, které letos probíhají v rámci celé Evropské unie, se v Česku uskuteční 7. a 8. června.

Domů
Sdílet
Diskuse