Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
5. dubna 2024 17:33
Čas čtení 0:38

Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků
Zdroj: Unsplash/Paul MARSAN/volně k užití (ilustrační obrázek)

Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Ve čtvrtek po vyučování ho nedaleko školy ve městě Viry-Châtillon napadla skupina maskovaných lidí. Zraněného chlapce našel kolemjdoucí.

Již ve čtvrtek ho zdravotníci oživovali. V noci podstoupil operaci, ale v pátek krátce po poledni zemřel, jak uvedla stanice BFM TV dle vyjádření prokuratury. Ta nařídila pitvu.

5. dubna 2024 16:35 Čas čtení 0:33 Školačka ve Francii skončila v kómatu. Brutálně ji zbili spolužáci Školačka ve Francii skončila v kómatu. Brutálně ji zbili spolužáci

„Tři nebo čtyři osoby ho napadly na schodišti, zasypaly ho ranami, zmasakrovaly ho. Šokovala mě zejména násilnost činu. Ti útočníci jsou zvířata,“ uvedl starosta města Viry-Châtillon Jean-Marie Vilain ve vysílání stanice.

Francouzské úřady čin vyšetřují jako vraždu. V souvislosti s činem však zatím nikdo nebyl zadržen. Jasný není ani motiv.

Reakce na odporný útok

Prezident Emmanuel Macron v pátek slíbil zavést nové programy na pomoc se zvládáním rostoucí agresivity dětí.

„Nemůžeme přehlížet to, co se děje. Žijeme ve společnosti, která je stále násilnější. Násilí stále více bez zábran pozorujeme i u dospívajících a někdy u stále mladších dospívajících,“ řekl Macron při návštěvě školy v devátém pařížském obvodu.

Spolužáci napadeného agentuře AFP řekli, že to byl „bezproblémový usměvavý kluk, který se všemi dobře vycházel“. Dodali, že mají z návratu útočníků do okolí školy obavy.

Domů
Sdílet
Diskuse