Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
8. dubna 2024 7:00
Čas čtení 0:40

Elon Musk tvrdí, že Tesla za pár měsíců představí světu své robotaxi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk tvrdí, že Tesla za pár měsíců představí světu své robotaxi
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Elon Musk prozradil, že Tesla v létě představí očekávané robotaxi. Vůz má být plně autonomní.

V pátek Musk na platformě X oznámil odhalení vozidla, o kterém mluví již několik let: „Tesla robotaxi bude představeno 8. 8.“ Oznámení novinky přichází v době, kdy se Tesla potýká s obdobím pomalého růstu, který je investorům podezřelý. Podle časopisu Forbes hodnota jejích akcií klesla o 30 procent. Díky této informaci ale zase o více než 4,8 procenta vzrostla. Informaci poskytl web Complex.

Musk slibuje plně autonomní vozidla od roku 2016, kdy uvedl, že vozy Tesla budou schopny jezdit napříč zemí bez lidského zásahu do konce roku 2017. Plně autonomní vozidlo však dosud nepředstavil. Letos tvrdil, že Tesla je tomuto cíli velmi blízko a že auta budou realizována ještě v tomto roce.

V oblasti robotaxi se ale Tesla setká s konkurencí. Společnost General Motors nedávno vyvinula systém Cruise, který zákazníkům poskytl službu samořízené spolujízdy, jež byla spuštěna v loňském roce v Kalifornii. Další samořídící služba pro spolujízdu Waymo začala fungovat ve Phoenixu, San Francisku a Los Angeles.

Domů
Sdílet
Diskuse