Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
13. dubna 2024 12:16
Čas čtení 1:00

Opilý policista na Plzeňsku omylem vešel do cizího bytu. Seniorovi uvnitř zlomil ruku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Opilý policista na Plzeňsku omylem vešel do cizího bytu. Seniorovi uvnitř zlomil ruku
Zdroj: Policie ČR

Policista ve dvě hodiny ráno vlezl do bytu starších seniorů v Plasích na Plzeňsku. Sám bydlí jen sto metrů od jejich bytovky.

„Vzbudila mě manželka, že je v bytě cizí člověk. Říkala, že slyšela cvaknutí dveří, a když se šla podívat, tak se dovnitř hrnul chlap. Máme kliku i zvenku a na noc se nezamykáme. Bydlíme v malé bytovce, a ještě v patře. Za padesát let se tady nic takového nestalo,“ řekl pro Novinky.cz 73letý majitel bytu. K incidentu došlo 28. března. 

Policista si sedl na gauč, přikryl se dekou a nechtěl odejít. Když ho senior vyzval k odchodu a pohrozil zavoláním policie, jen nepřítomně koukal a prohlásil, že „ty blbečky klidně zavolat může“. Po nějaké chvíli se ale přece jenom zvedl a i s dekou se vydal na odchod.

Nečekaný útok

Majitel bytu ho však napomenul a domáhal se své deky zpět. V tu chvíli s ním však policista nečekaně praštil o zem. „Manželka na něj ještě křičela, co dělá, a on se sebral a odešel. Tak jsme hned volali policii a záchranku, protože moje ruka byla celá nakřivo, oteklá a strašně bolela,“ pokračoval. Vyšetření v nemocnici ukázala, že má komplikovanou zlomeninu ruky.

Poté, co dorazili společně se záchranáři i policisté, kteří v okolí našli potácejícího se muže v hnědé dece, zjistili, že se jedná o jejich kolegu, který slouží na obvodním oddělení v Kralovicích. Případ nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Útočník si z incidentu nic nepamatuje, k bytovce ho dle jeho slov dovezl barman, protože on sám bydlí v podobném domě. Jen ale asi o sto metrů dál. U výslechu sdělil, že by se rád omluvil.

Domů
Sdílet
Diskuse