Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
19. dubna 2024 17:20
Čas čtení 0:51

Prezident Pavel má nové zranění v obličeji. Experti tuší, jak k němu došlo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezident Pavel má nové zranění v obličeji. Experti tuší, jak k němu došlo
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Ostrožské Lhotě se prezident objevil s krvavým zraněním na obličeji. Jak se mu to stalo, původně prozradit nechtěl.

Prezidentův mluvčí Vít Kolář nechtěl původ šrámu na prezidentově obličeji během vystoupení před pěti sty lidmi na Slovácku komentovat. Žertoval, že se prezident pořezal při holení. „Jsem nešika. A když je někdo nešika, tak si způsobuje zranění,“ uvedl sám Pavel.

19. dubna 2024 15:01 Čas čtení 0:36 Potíže před začátkem MS v Praze? Hokejová reprezentace čelí viróze Potíže před začátkem MS v Praze? Hokejová reprezentace čelí viróze

Téhož dne však Petr Pavel navštívil uherskobrodskou zbrojovku. Na videu ze sociálních sítí je vidět, že zranění si musel způsobit právě tam. Novinky ve spolupráci se soudním znalcem z oboru kriminalistiky Jiřím Strausem přišly s možným vysvětlením. „Zranění při střelbě hodnotím jako vysoce pravděpodobné, hraničící s jistotou,“ potvrdil. Podoba jizvy je podle něj shodná se stejně vzniklými šrámy na fotografiích jiných zraněných střelců.

Teorii potvrdila i prezidentská kancelář. „Šlo o drobné poranění při střelbě puškou, které nevyžadovalo žádné lékařské ošetření,“ sdělil Vojtěch Šeliga. Na vině podle Strause mohla být chybějící pryžová ochrana z přední strany puškohledu nebo příliš krátká vzdálenost oka od zaměřovací optiky. Načasování každopádně není nejlepší, Pavel totiž čerstvě vedl rozhovor také pro americkou stanici CNN. Naštěstí jako obvykle zaujal více obsahem svých slov než svým vzhledem.

Domů
Sdílet
Diskuse