Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
23. dubna 2024 14:10
Čas čtení 1:05

„Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet
Zdroj: Profimedia

Mluviti stříbro, mlčeti zlato.

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri půjde na tři roky za mříže. V pondělí o tom rozhodl odvolací senát pražského městského soudu. Vedení jeho bývalé strany se k pravomocnému rozsudku nevyjádřilo, což zkritizovala například poslankyně hnutí ANO Taťána Malá.

23. dubna 2024 12:41 Čas čtení 0:31 Obchody na státní svátky: Podívej se, jak bude otevřeno 1. a 8. května Obchody na státní svátky: Podívej se, jak bude otevřeno 1. a 8. května

„Vítám rozhodnutí soudu v kauze Dominik Feri. Podobné chování nesmí nikomu projít. Jeho chování u soudu navíc ukázalo, že vůbec nechápe závažnost svého provinění. Za smutné považuji i mlčení Markéty Pekarové Adamové (předsedkyně TOP 09, pozn. red.) a TOP 09, kteří nenašli ani sílu se obětem omluvit,“ napsala v úterý na X.

Právě na její příspěvek reagovala regionální buňka TOP 09 v Karlových Varech. Na sociální síť napsala: „Za smutnou by se v tom případě dala považovat i absence omluvy Andreje Babiše a politického hnutí ANO za podvádění Taťány Malé při počítání králičích bobků.“ Připomněla tak kauzu poslankyně Malé, která v minulosti čelila obvinění z plagiátorství v případě své diplomové práce s názvem Mikroklimatické podmínky v chovu králíků.

Za svou reakci ale TOP 09 schytala pouze kritiku a šokované reakce uživatelů a uživatelek sítě X.

„Tohle je hloupé. Hodně hloupé. Propásli jste příležitost alespoň mlčet,“ stojí v jednom z komentářů, které se ještě drží zpátky.

„Jak moc vám j*be?“ ptá se jiný uživatel.

„Na Malou s prominutím se*e králík. Ale připadá vám normální srovnávat znásilnění s podvodem při psaní diplomky? Jestli jste se v TOP 09 rozhodli tou kauzou promlčet (a neomlouvat se), tak sakra fakt mlčte,“ píše se v dalším komentáři.

Domů
Sdílet
Diskuse