Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
3. května 2024 v 13:51
Čas čtení 0:30

Banka varuje před novým trikem podvodníků. Koukni, jak nenaletět

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Banka varuje před novým trikem podvodníků. Koukni, jak nenaletět
Zdroj: Unsplash/Laura Chouette/na voľné použitie

Banka ČSOB varuje před dalším trikem internetových podvodníků, kteří se tentokrát zaměřili na prostředí sociálních sítí. Své oběti oslovují prostřednictvím jejich blízkých a doufají, že tak získají citlivé údaje.

Banka na svém webu varuje před falešnými zprávami, které adresáty informují o tom, že se stali vítězi soutěže. Cílem podvodníků je získat přístup do internetového bankovnictví, kompletní údaje k platební kartě, autorizační SMS kódy, telefonní čísla či čísla SIM karty. 

26. března 2024 v 15:37 Čas čtení 0:23 Nový typ SMS podvodu. Moneta varuje před zákeřnými zprávami Nový typ SMS podvodu. Moneta varuje před zákeřnými zprávami

Pokud se podvodníkům podaří uživatele o falešné výhře přesvědčit, snaží se citlivé údaje vylákat během domluveného rozhovoru nebo prostřednictvím zaslaného linku, který odkazuje na podvržené stránky internetového bankovnictví. 

V případě, že tě pod záminkou výhry někdo z přátel kontaktuje, je nutné si ověřit, zda ti daná osoba zprávu opravdu posílá. Ideálně k tomu využij jinou cestu, např. jinou aplikaci nebo telefonický hovor. Obecně však platí, že přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, PIN ke kartám či autorizační kódy patří pouze tobě a nedoporučuje se je předávat třetím osobám. 

Domů
Sdílet
Diskuse