Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák ČTK
15. května 2024 v 10:30
Čas čtení 0:28

Český den proti rakovině: Koupí žlutého kvítku podpoříš výzkum a přispěješ na zlepšení života nemocných

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český den proti rakovině: Koupí žlutého kvítku podpoříš výzkum a přispěješ na zlepšení života nemocných
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

Na středu připadá každoroční Český den proti rakovině. Spolek Liga proti rakovině při té příležitosti pořádá již 28. ročník tradiční sbírky, v rámci které může každý přispět na boj s touto zákeřnou nemocí.

Tématem letošního ročníku je prevence rakoviny prsu a screeningové programy. Do ulic českých měst během středy vyrazily tisíce dobrovolníků a dobrovolnic s letáčky a symbolickými květy měsíčku lékařského. Jeho koupí může každý přispět na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologicky nemocných, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. 

Žluté kvítky lze až do neděle zakoupit také na vybraných distribučních místech, jejichž seznam je dostupný zde. Přispět je možné také zasláním dárcovské SMS nebo převodem na sbírkový účet. 

14. listopadu 2023 v 11:00 Čas čtení 5:22 Z „nic vám není“ se vyklubala rakovina. Nevěřili mi lékaři proto, že jsem žena? Z „nic vám není“ se vyklubala rakovina. Nevěřili mi lékaři proto, že jsem žena?

Cílem sbírky je kromě získání peněz na podporu výzkumu rakoviny také zlepšení kvality života onkologických pacientů a informování veřejnosti o možnostech prevence. V loňském roce se podle ČTK podařilo vybrat 21,4 milionu korun, což je o 15 procent více než předloni. 

Domů
Sdílet
Diskuse