Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
31. května 2024 v 14:37
Čas čtení 0:34

Muž v Německu brutálně pobodal známého aktivistu. Policie útočníka zneškodnila

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž v Německu brutálně pobodal známého aktivistu. Policie útočníka zneškodnila
Zdroj: Unsplash/Jonathan Kemper/na voľné použitie

V Německu dnes pobodali známého aktivistu. Kritik islámu Michael Strürzenberg se dopoledne účastnil shromáždění občanského hnutí Pax Europa v centru Mannheimu, když na něj zaútočil neznámý muž.

Video, které útok zachycuje, se rozšířilo i na sociálních sítích. Útočník se v něm vrhá na Strürzenberga, svrhne ho na zem a několikrát za sebou ho bodá do krku. Lidem, kteří se útočníka snažili zastavit, se nedařilo jej odzbrojit ani ho posléze udržet na zemi.

31. května 2024 v 11:36 Čas čtení 0:33 Zvolenému prezidentovi Slovenska vyhrožovali před domem. Maskované dítě mělo v ruce atrapu zbraně Zvolenému prezidentovi Slovenska vyhrožovali před domem. Maskované dítě mělo v ruce atrapu zbraně

Muž tak pobodal i zasahujícího policistu. Jiný strážník na útočníka nakonec vystřelil z pistole. Stav aktivisty ani útočníka zatím není znám, jak píše týdeník Focus na webu.

Útočník je dle dostupných informací devětapadesátiletý muž, který byl již několikrát odsouzen k peněžitým trestům i k podmínce, a to za podněcování k nenávisti, urážku policie a hanobení náboženského učení.

Domů
Sdílet
Diskuse