Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
31. května 2024 v 11:36
Čas čtení 0:33

Zvolenému prezidentovi Slovenska vyhrožovali před domem. Maskované dítě mělo v ruce atrapu zbraně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zvolenému prezidentovi Slovenska vyhrožovali před domem. Maskované dítě mělo v ruce atrapu zbraně
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Muž zaparkoval před domem Petera Pellegriniho, na zadním sedadle bylo dítě maskované kuklou, které na dům mířilo atrapou zbraně. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) už stačil čtvrteční incident odsoudit a uvedl, že policie se případem zabývá. Pachatele dokonce údajně identifikovala. Ministr to oznámil na pátečním tiskovém brífinku.

30. května 2024 v 23:44 Čas čtení 0:48 Porota uznala Donalda Trumpa vinným ve všech bodech obžaloby. Zamíří do vězení? Porota uznala Donalda Trumpa vinným ve všech bodech obžaloby. Zamíří do vězení?

„Mohlo se klidně stát, že otevřené okno a zbraň v ruce vyhodnotí příslušníci Úřadu pro ochranu ústavních činitelů nebo policejních složek jako bezpečnostní hrozbu. A při jednom špatném pohybu člověka, který si nasadí kuklu a vezme do ruky buď pistoli, nebo atrapu zbraně, mohla situace opravdu skončit tragicky,“ upozornil ministr s tím, že muž tím riskoval život vlastního dítěte. Poukázal na zvýšená bezpečnostní opatření po atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

pellegrini
Zdroj: Markíza/reprofotot


Ministr zopakoval výzvu ke zmírnění napětí a sebereflexi všech, kteří utvářejí veřejné mínění. Odmítl také schvalování trestné činnosti nebo nenávistných projevů na sociálních sítích. V současné době se policie zabývá více než 50 případy. Oznámil, že tvrdé kroky budou pokračovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse