Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
16. června 2024 v 8:34
Čas čtení 0:38

Komici Chris Rock, Conan O'Brien nebo Jimmy Fallon se setkali s papežem. Je v pořádku dělat si z Boha legraci, vzkázal Svatý otec

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Komici Chris Rock, Conan O'Brien nebo Jimmy Fallon se setkali s papežem. Je v pořádku dělat si z Boha legraci, vzkázal Svatý otec
Zdroj: TASR/AP/Philippos Christou

Hlava církve řekla, že je v pořádku dělat si z Boha legraci. Podobně jako si děláme legraci z lidí, které milujeme.

Více než 100 komiků z 15 zemí se setkalo v pátek ráno s papežem Františkem ve Vatikánu. Cílem setkání bylo „vytvořit spojení“ mezi baviči a římskokatolickou církví, informuje TheNew York Times. S papežem se tak setkali známí komici jako Whoopi Goldberg, Conan O'Brien, Jimmy Fallon, Chris Rock, Jim Gaffigan, Tig Notaro nebo Stephen Colbert.

Papež komiky pochválil za to, že šíří „mír a úsměv“, spojují lidi přes smích a prostřednictvím své práce nutí lidi kriticky přemýšlet. „Když se vám podaří vyčarovat inteligentní úsměv na rtech i jediného diváka, přinutíte smát se i Boha,“ řekl papež.

Hlava církve řekla, že je v pořádku dělat si z Boha legraci, stejně jako si děláme legraci z lidí, které milujeme. „Spolu s úsměvem šíříte klid v našich srdcích i mezi ostatními. Pomáhá nám překonávat potíže a zvládat každodenní stres. Pomáhá nám najít úlevu v ironii a procházet životem s humorem. Rád se denně modlím slovy: Dej mi, Pane, dobrý smysl pro humor,“ zavtipkoval papež.

Anketa:
Je podle tebe v pořádku dělat si srandu z Boha?
Ano, samozřejmě.
Ano, ale jen s mírou.
Rozhodně ne.
Ano, samozřejmě.
52 %
Ano, ale jen s mírou.
33 %
Rozhodně ne.
14 %

Domů
Sdílet
Diskuse