Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. července 2024 v 12:17
Čas čtení 0:34

Smartwings si stěžuje na letecký provoz v Turecku. Vyhrožuje zrušením letů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Smartwings si stěžuje na letecký provoz v Turecku. Vyhrožuje zrušením letů
Zdroj: Smartwings

V neděli se zpozdilo dokonce všech 30 letů české aerolinky do této destinace. Na problémy si stěžují i další letecké společnosti.

Kvůli špatnému řízení letového provozu nad vzdušným provozem v oblasti Turecka dochází k narušení letových plánů. Dochází tak k opakovaným zpožděním, která aerolinky nemají jak ovlivnit, cestujícím se ale musí omlouvat ony.

28. června 2024 v 10:52 Čas čtení 0:55 Mrakodrap v Ostravě má být nejvyšší budovou v Česku. Takto bude vypadat Mrakodrap v Ostravě má být nejvyšší budovou v Česku. Takto bude vypadat

„Pokud Eurocontrol nevyřeší s tureckými řídícími letového provozu řádné řízení letadel v tureckém vzdušném prostoru tak, aby nedocházelo ke zbytečnému zpožďování letů a vyčkávání letadel před přistáním, nebo dokonce k vynucené diverzi letadel na náhradní letiště, budeme muset část anebo všechny lety do turecké Antalye zrušit,“ upozornila dle webu Zdopravy Vladimíra Dufková, mluvčí Smartwings.

Tato společnost ale není jediná, která si na špatnou práci dispečerů stěžuje. Na komplikaci s lety už poukázal i Wizz Air a Ryanair. Ten už dokonce vyzval předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyen, aby přijala opatření k urychlené reformě služeb řízení letového provozu v Evropě.

Domů
Sdílet
Diskuse