Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
14. července 2024 v 16:45
Čas čtení 0:27

Pozor na turistické pasti v Chorvatsku. Bar ve známém letovisku začal vybírat poplatek za položení ručníku na písek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Bar však potvrzení o zaplacení turistům nedává.

  • Chorvatská média varují turisty před rostoucím počtem turistických pastí v zemi, informuje RTVS.
  • Ve známém turistickém městě Vodice začal plážový bar vybírat poplatek za položení vlastního ručníku na pláž. Turisté za to zaplatí až 4 eura, informuje chorvatský deník Slobodna Dalmacija.
15. července 2024 v 13:30 Čas čtení 8:04 Sex v dlouhodobém vztahu nemusí být nuda. „Pokud se stane rutina ze sexu, je rutina i v samotném vztahu,“ říká odbornice Sex v dlouhodobém vztahu nemusí být nuda. „Pokud se stane rutina ze sexu, je rutina i v samotném vztahu,“ říká odbornice

Proč je to důležité: Bar tvrdí, že pláž je soukromým pozemkem, a proto může tento poplatek vybírat. Turistům však nevydává stvrzenku o zaplacení, a proto se tím začaly zabývat kontrolní orgány.

Širší kontext: Chorvatský deník tvrdí, že majitel a koncesionář může na soukromém pozemku vybírat poplatky i za vzduch, který tam turisté dýchají. Pokud by si turisté chtěli pronajmout lehátko, zaplatili by za něj 10 eur a za lehátko se stříškou 43 eur.

chorvátsko
Zdroj: Wikimedia Commons/ Silverije
7. července 2024 v 8:00 Čas čtení 9:57 Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká
Domů
Sdílet
Diskuse